Mudanya’dan sonra Erdek cumhuriyet kampa geldik ve yerleştik.
Burada kendisi de kampçı karavancı olan işletmeci aile tarafından çok sıcak karşılandım ve bana çok samimi davranıldı. Belki de ilk karavancı misafirleri olduğum içindir ki ilk gece bu ailenin sofrasına davet edildim ve sabahı da yine onlarla kahvaltı ettim. Bunun için Pir-i ve ben kendilerine çok teşekkür ederiz.
Burada biraz kamptan bahsetmek gerekirse kamp güzel yeşilliği bol. Kamp için hem maddi olarak hem de kendileri çalışarak çok emek sarfetmişler ve güzelleştirmişler.



Kampta karavan bölümü çadır ve günübirlik bölümünden ayrılmış. Elektrik bağlantıları ve su çeşmeleri karavanların konaklayacakları yerin yakınına kadar götürülmüş.
Kampta bazi facilitelerin yapımı devam ediyor. Örneğin ekstradan yapılan duşlar inşaat halinde…

Özellikle kampta çadır karavan ve günübirlik yerlerin ayrılması güzel olmuş. Ayrica isterseniz kamp yapmak istemeyen misafirler için bungalow tarzı odalar mevcut.

Kampta ana binaya Atatürk’ün resmi olan bir Türk bayraklı pano asılarak cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk hatırlanmış. Hemen yanında bayrak asılı. Bu binanın üstü teras olarak hazırlanmış ve uzaklardan denizi görmekte.

Kampın sahiline uzaklıgı 150-200 metre kadar. Bu uzaklık bir patika yoldan aşılarak sahile ulaşılıyor.
Buradaki deniz ve kum gayet güzel. Erdeğin bilinen denizi ve kumu.
Sahilde bir işletme var buradan bir şeyler yemek içmek mümkün ancak fiyatlar epey yüksek. (Kutu kolayı 5 liradan satmaya çalışıyor)
Burda değinmem gereken bir diğer konu fiyatlar. Fiyatlar makul seviyelerde ve yapılan indirimler çok iyi. Kamp uzun süre konaklamak için ideal fiyat ve indirimler getirmiş. Bu da bütçeyi ayarlamak açısından kampı çok cazip kılıyor bence.
Diğer bir konu kamp çok güzel çiçeklendirilmiş ve kampta bir hobi bahçesi bile düşünülmüş. Hobi bahçesine çeşitli sebzeler ekilmiş ve kampçılar tarafından dalından tadına bakmak mümkün olacakmış.
Kamp yeni kuruluyor ve ben bu kampı kimseler yokken kaldığımız bu birkaç günde pek sevdim. Bu yeni kampın kamp karavan camiyasına hayırli olmasını diliyorum.
Herkese Erdek’ten selamlar…