Karavancı yaşam tarzı ve hayat görüşü…

Karavancı için enerji sorunu su sorunu vs vs önemlidir. Karavancı mal mülk peşinde bir insan değildir. Onun için belli bir yerin mavisi veya yeşili değil her yerin mavisi ve yeşili önemlidir. Bu yüzden her yeri güzelleştirebilecek bir dünya görüşü ancak karavancıyı kapsayabilir. Kapitalist sistemde bazı insanların karavancılık tarzı gezginlik yapan bir insanı anlaması mümkün değildir. Bir karavancının yaşamının güzelliğini ve zenginliğini ancak başka karavancılar anlar ve bilir. Çünkü ancak karavancılık yapan bir insan bu keyfin verdiği haz ve para ile ölçülemez kültürel kazanımın farkındadır.

Karavancılık hiç kuşkusuz özgürlükle bağdaştırılır. Bu doğrudur da. Mustafa Kemal’in Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir sözü benim de en sevdiğim sözdür ve bunu çok önemserim. Bir diğer önemsediğim su gibi olmak bulanmadan akıp gitmektir. Benim kitabıma göre karavancı bir yerde çok durmaz. Bulanmadan su olur akar gider.

Bir diğer konu karavancı insancıldır ve insandır. Çok gezmek ve evini yanında taşımak ileri düzey sosyal becerileri geliştirmeyi gerektirir. Bir karavancı hem kamplarda hem de kendisi konaklayıp gezerken ileri derece sosyal durumlar yaşar. Bu durum zamanla karavancıyı olgunlaştırır. Aslinda yalnız görunen karavancının gittiği yerlerde başta sokak hayvanlari olmak üzere pekçok dostu olur.

Yazar: Yucelgunduz

Kendi çapinda bir gezgin...

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: