Evet arkadaşlar,
Malesef ülkemizde yeteri kadar kaliteli hizmet alabileceğimiz kamp yok iken bir de Aile veya Bekar diye ayrımcılık yapan kamplar var. Neyse ki sayıları epey az.
İşte bugün size bu kamplardan birisi ile ilgili yaptığım Bimer başvurusundan bahsedeceğim.
Bimer’e yaptığım başvuru metni:
Merhaba,
Kampçı ve karavancıyım.
7.06.2017 tarihinde hizmet almak için başvurduğum Foça Acar kamp‘a yanımda bayan olmadığı için alınmadim ve geri çevrildim.
Konuyu hem cinsel ayrımcılık olarak goruyor hem de yalnız yaşama medeni hakkıma saygi gösterilmedigini duşünuyorum.
Otellerin insanlari bekar olduğu için geri çevirmesi nasıl abes ise bence bir kamp yerinin de bunu yapabilmesi abes ve haksizlık.
Teşekkürler.
Bimer’den aldığım cevap:
İlgili şikayet yazısı gereğince; Turizm Danışma Şube Müdürü tarafından, olayın yaşandığı Acar Kamping ziyaret edilmiştir.İşletme yetkilisi Necati ACAR ile konu hakkında görüşülmüş olup şikayet sahibinin neden kampa alınmadığı hakkında bilgi istenmiştir. İşletme sahibi yaşanan olaydan haberdar olduğunu belirtmiş ve genel olarak işletmeye sadece ailelerin alındığını söylemiştir. Gerekçe olarak; daha önce bu şekilde tek gelen kişileri aldıklarını ancak alkol aldıktan sonra etrafı rahatsız edici davranışlarda bulunduklarını hatta bazı taciz olaylarının dahi yaşandığını söylemiştir. aile olarak gelen müşterilerin memnuniyetini sağlamak amacıyla böyle bir uygulama yaptıklarını beyan etmiştir.
Söz konusu durum tarafımızca değerlendirilmiş ve adı geçen işletmenin bu gibi durumlarda gelen her müşteriyi almasının uygun olacağı sonucuna varılmış olduğunu ve tekerrürü halinde cezai işlem uygulanacağını belirten bir yazı yazılarak işletmeye gereken uyarı yapılmıştır.
Bilgilerinize arz ederim.
Arkadaşlar beni tanıyan tanır, Her sene gezen hatta kışın da karavancılık yapan birisiyim. En büyük keyfim karavanımda hafif müzik dinleyip kitap okumaktır. Bu işletmecinin söylediği fiillere elbette ki alakam olmaz. Hatta doğru düzgün içki bile içmem.
Bizler karavanla çok uzun kilometreler yapan ve bunun sonucunda gittiğimiz yerlerde elektrik, su, atıksu gideri gibi hizmetler arayan karavancılarız.
O gün beni almadıklarında ben de gidip Foça’da belediye otoparkında konakladım. Ancak yaptıklarının haksızlık olduğunu kendilerine söylemiş ve şikayet edeceğimi de bildirmiştim. Bunun sonucunda Hem Acar Kampa ruhsat veren Belediye’ye hem de BİMER yoluyla Turizm Bakanlığına şikayet ettim ve haklı bulundum.
Türkiye’de aynı hoyratça davranışı gören arkadaşlar. İlgili kamp yerini lütfen şikayet etsinler. Bu bütün kampçıların ve karavancıların huzuru için yapılması gereken bir şey.
Sonuçta medeni durum ayrımcılığı yapmaya, kapıda insanlara Evli-Bekar diye ayrım yapmaya hakkı olmayan kamp uyarıldı.
Bunu da buradan okuyan sevgili dostlar bilsinler ki Kamp işletenlerin böyle bir hakkı yok.
Hepinize keyifli Geziler ve Kamplar…