Karavan ve Kitap…

Kucucuk bir mekandasiniz. Gunduzleri gittiginiz yerlrde özgürce gezer, dolaşır. Tarihi eserleri inceler, girecekseniz denizinize ve havuzunuza girersiniz. Peki akşam olunca bu küçücük kutucukta ne yapacaksınız?

İşte tam bu noktada bu soruyu sorduğunuzda bir karavancinin en favori olabilecek vakit geçirme ve eglence yöntemini cevap olarak bulmanız gerekir. Okumak!

​Okumak bir karavanda yapilabilecek en güzel uğraştir. Yillardir yerli ve yabanci kravancilarin ozellikle de yabancilarin siklikla okudugunu gozlemlerim kamplarda. Karavanci okumayi sever. Ben buna ragmen karavanda çok fazla kitap taşimaya karşiyim. Karavanimdaki kutuphanemde basili olarak o anda okuduğum bir iki kitap taşirim. Buyuk bir kutuphane hem ağirlik yapiyor hem de yolda dağilma riski yüksek.

​Tam bu noktada cok mecrali okuma ihtiyacini giderebilmek ve dünyayi takip edebilmek adına teknolojinin nimetlerinden yararlaniyorum. Kitap, dergi, gazete okuma ihtiyacımı basit bir tablet bilgisayarla gideriyorum.

4.5 g mobil baglantisi sayesinde en son gazeteler, yazarlar yaziları ve takip etmek istediğim dergiler hep güncel olarak karavanimda hemen elimin altinda oluyor.

Ayrica hicbir ağırlik ve hacim kaplamadan tabletimde yine internetten ulaşima açık onlarca kitap taşiyabiliyor ve yanimda bulundurabiliyorum.

​Iste karavanda bu kolayliklardan da faydalanarak vakit geçiebilirsiniz. Üstelik bu durum bir süre sonra okuma keyfine dönüşebiliyor. Radyodan çalan hafif muzikler eşliğinde okumak çok büyük bir keyif bence…

Yazar: Yucelgunduz

Kendi çapinda bir gezgin...

Yorum bırakın